2024. május 05. 13:30

KezdőlapWRCÍgy emlékeznek Craig Breenre a Horvát Rallyn

Így emlékeznek Craig Breenre a Horvát Rallyn

-

Craig Breen múltheti tragikus balesete után a Horvát Rally szervezője bejelentette, több megemlékezést is tartanak a hétvégi WRC futamon. 

A 33 éves Craig Breen a Horvát Rally előtti teszten, múlt hét csütörtökön 12:40 perckor szenvedett tragikus balesetet Zagorje mellett. A baleset során navigátora, James Fulton nem sérült meg és az ír versenyző temetésén ő és Breen korábbi navigátora, Paul Nagle is vitte a koporsót. A búcsúztatáson a Hyundai Motorsport harmadik pilótája, Dani Sordo is részt vett, a Horvát Rallyn induló csapattársak és versenyzőtársak pedig a hétvégén látogattak el az ír versenyző családjához így kifejezve tiszteletüket és részvétüket.  

A Hyundai Motorsport hétfőn úgy döntött, hogy két autóval, Thierry Neuville és Esapekka Lappi vezetésével rajthoz áll Horvátországban, és Rally1-es és Rally2-es autóikat is ír nemzeti színekbe öltöztetik Breenre emlékezve. 

A verseny szervezője azonban további emlékezéseket jelentett be. 

A verseny mezőnyének minden autóján egy fekete matrica kap helyet. Csütörtökön 16:30 perckor a verseny szervizparkjában a teljes mezőny részvételével egy perces néma csendet tartanak, és csoportkép is készül. Az esti ünnepélyes rajtceremónia idején is lesz egy perces néma csend, továbbá, amikor Breen haladt volna át a rajtrámpán egy emlékfilm kerül levetítésre. 

A verseny végén a céldobogós ünneplés idején ugyancsak lesz egy perces néma csend. 

A szervizparkban jelenlévőket a szervező megkéri, hogy egy fekete karszalagot viseljen. 

A Horvát Rally csütörtök reggel 9 órától a shakedown szakasszal veszi kezdetét. 

Friss