2024. május 05. 16:35

KezdőlapWRCAbiteboul elmondta Craig Breen balesetének részleteit

Abiteboul elmondta Craig Breen balesetének részleteit

-

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nyilatkozatot tett közzé Craig Breen múltheti tragikus balesetének részleteiről. 

Cyril Abiteboul szerdán nyilatkozatban árulta el Craig Breen tragikus balesetének részleteit. 

“Craigtől tegnap vettek végső búcsút, ezért ez egy nagyon nehéz időszak mindannyiunk számára – áll a Hyundai Motorsport csapatfőnökének nyilatkozatában. – Az érzelmek még mindig nagyon erősek, mindenkit komolyan megviselt Craig Breen tragédiája, ő egy hihetetlenül jó ember volt csapattársként, pilótaként és barátként is.” 

“Néhány részlet már elmondható arról a tesztbalesetről, mely során Craig az életét vesztette. Az útviszonyok csúszósak voltak, de az autó viszonylag kis sebességnél sodródott le az útról, és egy fa kerítésnek csapódott. A baleset során a kerítés egy darabja a pilóta felöli oldalsó ablakon az utastérbe hatolt. A szakaszt azonnal lezárták és a helyszínen lévő orvosi személyzet azonnal a balesethez sietett. Craig kórházba szállítása azonban nem volt lehetséges, azonnal életét vesztette. Navigátora, James Fulton a baleset során nem sérült meg, jelenleg mindent megteszünk azért, hogy támogassuk. A Hyundai Motorsport és az FIA a baleset minden aspektusát megvizsgálja. Az már most kijelenthető, hogy nem volt probléma az autó egyetlen elemével, a gumikkal és a biztonsági felszereléssel sem. A helyi rendőrség ugyancsak nyomoz az ügyben.” 

“Ami a hétvégét és a Horvát Rallyt illeti, az összes érintett féllel történt megbeszélés során egyértelművé vált, hogy Craig azt szeretné, ha a Horvát Rallyt megrendeznék és rajthoz állnánk a versenyen. Sokáig gondolkoztunk azon, hogy miként tudunk részt venni a versenyen és hogyan tudunk méltóképpen emlékezni Craigre. Végül úgy döntöttünk, hogy két autóval állunk rajthoz, melyek különleges festést kapnak, amivel Craig és az ír rally közösség előtt tisztelgünk. Craig csodálatos ember volt és igaz ez családjára és barátaira is. A rally közössége összefogott, kifejezve a Craig iránti szeretetét. Számos megemlékezés lesz a hétvégén Craig tiszteletére. Különleges autófestésünk mellett nyitottunk egy részvétnyilvánító könyvet is, melyet bárki aláírhat a szervizparkban található vendéglátó egységünkben. Később a könyvet eljuttatjuk Craig Breen családjához. Jelen pillanatban ennyit tudunk elmondani.”  

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss