2024. április 28. 20:27

KezdőlapWRCMikkelsen új stratégiával tér vissza

Mikkelsen új stratégiával tér vissza

-

Andreas Mikkelsen a Portugál Rally alkalmával először áll rajthoz WRC2-es futamon a tavalyi Acropolis Rally után. A korábbi WRC2-es világbajnok idén új stratégiával fog versenyezni. 

Andreas Mikkelsen a 2021-es WRC2-es és ERC bajnoki cím után szeretett volna tavaly is világbajnok lenni, azonban ez két motorhiba és a Görögországban bekövetkezett baleset után végül nem sikerült. 

A norvég pilóta eddig idén még nem indult WRC futamon, az első ilyen verseny a Portugál Rally lesz, ahol már az új stratégiája szerint áll rajthoz. 

“Nyerni szeretnék Portugáliában, és nemcsak öt szakaszon szeretnék a leggyorsabb lenni, hogy aztán kiessek – mondta Andreas Mikkelsen a Dirtfishnek. – A győzelemhez persze gyorsnak is kell lenni, de a váratlan szituációkat is kezelni kell. Tavaly is minden versenyen nyerni szerettem volna, ez a cél az idei évre sem változik. Az új szezon során azonban versenyről versenyre haladok, és nem a teljes szezonban gondolkodok. Mindig csak egy versenyre fogok koncentrálni, aztán meglátjuk, hogy hány futamon indulok és milyen eredményt tudok elérni.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Friss