back to top
2024. május 18. 07:47

KezdőlapWRCOgier Horvátországban is a győzelmet célozza meg

Ogier Horvátországban is a győzelmet célozza meg

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier idén két versenyből kettőt nyert, a Horvát Rallyn pedig a mesterhármas elérése lesz célja. 

Sébastien Ogier idén csak a Montén és Mexikóban indult, azonban mindkét versenyt megnyerve vezeti a WRC pontversenyét 3 pont előnnyel Thierry Neuville és négy ponttal Kalle Rovanpera előtt. 

A francia toyotás 2021-ben, első horvát versenyén is nyerni tudott, és veretlenségét szeretné idén is megőrizni, amivel a 2023-as bajnokságban is veretlen maradna. 

“Idén ugyan nem gondolkozok a vb cím megszerzésében, de ahol indulok, ott szeretnék nyerni és a lehető legtöbb pontot gyűjteni a csapat számára – mondta a WRC hivatalos oldalának Ogier. – A horvát verseny bár nagyon nehéz, de mostanában jó teljesítményt nyújtottam aszfalton, ezért is döntöttünk úgy, hogy ott is indulok és megpróbálok nyerni.”

A Hyundai Motorsport Craig Breen egy héttel ezelőtti tragikus tesztbalesete után csak Thierry Neuville-t és Esapekka Lappit indítja a versenyen, a fair play szellemében pedig a Toyota Gazoo Racing úgy döntött, hogy a gyártói pontokért csak Ogier-val és Kalle Rovanperával fog harcolni, míg Elfyn Evans Takamoto Katsutához hasonlóan csak az egyéni bajnoki pontokért küzd meg.

Friss