2024. március 28. 13:39

KezdőlapWRCOgier-t megbüntették

Ogier-t megbüntették

-

Sébastien Ogier egyperces időbüntetést kapott, mert nem volt megfelelően rögzítve a biztonsági öve, miközben mozgásban volt a Horvát Rally második gyorsaságiján. A francia így a hetedik helyre esett vissza.

Ogier az első nap után az ötödik volt, de a péntek esti meghallgatást követően a felügyelők nem fogadták el a versenyző és a navigátor magyarázatát és egy perc büntetést szabtak ki a párosra.

Sebastien Ogier és a navigátor Vincent Landais biztonsági övei nem voltak megfelelően rögzítve, miközben az autó mozgásban volt az SS2-es, Stojdraga-Hartje 1-es gyorsaságin a defektjük miatt szükséges kerékcserét követően.

Ogier elmondta, hogy miután kereket cserélt a szakaszon, becsatolta a biztonsági öveket, és lassan indult el, amíg a biztonsági öveket megfeszítették. Ezután megkérdezte Landais-t, hogy készen áll-e, és elindulhatnak-e.

Azt is elmondta a felügyelők előtt, hogy miután gyorsabban haladtak, becsatolták a biztonsági öveket, de elismerte, hogy a szakasz végéig próbálta elhelyezni az FHR-berendezést (HANS). Hozzátette hogy nem tudott arról, hogy Landais nem tette fel az FHR-t, és hogy rosszul kapcsolta be a biztonsági öveket, mivel Landais megerősítette, hogy készen áll a folytatásra. Landais elnézést kért ezért a mulasztásért.

A büntetés miatt Ogier a hetedik helyre esett összesítésben Takamoto Katsuta és Pierre-Louis Loubet mögé. A hátránya 30.8 másodprec a fordos mögött, a nyolcadik Rovanpera pedig 16.6 másodpercre van Ogiertől.

kép: FIA

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss