back to top
2024. május 08. 00:47

KezdőlapWRCNeuville: Pedig jó úton haladtunk küldetésünk teljesítése felé

Neuville: Pedig jó úton haladtunk küldetésünk teljesítése felé

-

Thierry Neuville egészen a Horvát Rally 11. szakaszáig az élen állt, a verseny legnehezebb gyorsaságiján azonban hibázott és kiesett. 

A Hyundai Motorsport és Thierry Neuville egyértelműen nyerni szeretett volna a Horvát Rallyn, hogy győzelemmel tudjon tisztelegni a múlt hét csütörtökön tesztbalesetben elhunyt Craig Breen emléke előtt.  

A küldetés teljesítése felé pedig egészen a horvát verseny harmadik szombat délelőtti szakaszáig jó úton haladt a belga versenyző, akkor azonban hibázott és kiesett. 

“Most még nem tudok egyértelmű választ adni a baleset okára – mondta a Dirtfishnek Thierry Neuville. – Ellenőriznem kell az adatokat, hogy biztos választ kapjak. Azt hiszem, hogy egy pillanatra a poros részen blokkoltam fékezéskor a kerekek és emiatt történt a megcsúszás. Nem éreztem túl gyorsnak a tempót. Ha a poros részre csúszik valaki, már nehéz az úton tartani az autót. Sajnálom, hogy kiestünk, mert volt egy küldetésünk, ami felé jó úton haladtunk. Amikor egy versenyen nem vagy 100%-ig magabiztos, könnyen nagy árat követelhet a legkissebb hiba is.” 

Friss