back to top
2024. május 07. 17:12

KezdőlapWRCLappi: Megkönnyebbülés és büszkeség a harmadik hely

Lappi: Megkönnyebbülés és büszkeség a harmadik hely

-

Esapekka Lappi idén először állhatott dobogóra egy WRC futam után, mégpedig pont Horvátországban, ahol Craig Breen tragédiája után mindennél fontosabb volt a Hyundainak és versenyzőiknek is a jó eredmény. 

A Hyundai Motorsportnak és versenyzői is nagyon nehéz időszakot éltek át Craig Breen tragikus tesztbalesete után, ami miatt minden más versenynél fontosabb volt a jó eredmény elérése Horvátországban. 

Kezdetben Thierry Neuville révén a győzelem is elérhetőnek tűnt, a belga versenyző balesete után pedig Esapekka Lappi harmadik helye vált nagyon fontossá. 

“Megkönnyebbülés és azt hiszem büszkeség is a csapat részére a harmadik hely – mondta Esapekka Lappi. – Ez volt a legnehezebb hét a motorsport karrierem során, nagyon nehéz volt eljönni erre a versenyre. Szeretnék köszönetet mondani a csapat minden tagjának, hogy lehetővé tették a versenyzést, ez hatalmas erőfeszítés volt a részükről. A csapat minden tagja sok csúcspontot és mélypontot átélt az elmúlt napokban. Ez pedig egy nagyszerű eredmény a történtek után.” 

A finn versenyző főként pénteken teljesített jobban, szombaton azonban időt vesztett. 

“A szombati lassabb vezetés nem tudom mi miatt történt, meg kell vizsgálnunk. Szombat délután azonban már javult a tempó, nem tudom, hogy délelőtt probléma volt-e, vagy csak én hibáztam. Az egész verseny során következetesen vezettem, nem feszegettem a határokat, ez a stratégia pedig jónak bizonyult.” 

A Horvát Rally még száraz körülmények között is nagyon nehéz, Lappi szerint a gumiválasztás sem mindig egyértelmű. 

“Ezen a versenyen nagyon nehéz megtalálni a jó gumit. Még akkor sem biztos, hogy a lágy a jó választás, amikor szárazak a körülmények és süt a nap. Sok a kosz a pályákon, amik egyébként is nagyon nehezek és csúszósak. Hihetetlenül nehéz a pályán maradni, mert a levágásoknak köszönhetően, mindig van egy kis sár az utakon.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss