2024. május 03. 10:44

KezdőlapWRCA nyeretlenségi széria ellenére is jól áll Rovanpera

A nyeretlenségi széria ellenére is jól áll Rovanpera

-

Kalle Rovanpera komoly nyeretlenségi szériája ellenére is nagyon jól áll a világbajnokság pontversenyében, ugyanakkor bízott benne, hogy Horvátországban ismét nyerni fog. 

A tavaly július közepe óta megtartott 10 WRC futam közül csupán Új-Zélandon tudott nyerni Kalle Rovanpera, igaz azzal a sikerrel bebiztosította első vb címét. A 22 éves versenyző idén egy második és három negyedik helyet tudott szerezni, azonban így is a kiegyensúlyozott bajnokságban 1 pont hátránnyal a harmadik helyen áll. 

A finn versenyző tavaly győzelemmel feledtette egy évvel korábbi első szakaszon történt kiesését, és szeretett volna idén is nyerni, ugyanakkor már a második szakaszon defektet szedett össze ugyanott, ahol nyolcszoros világbajnok csapattársa, Sébastien Ogier, így elvesztve a győzelem lehetőségét. Később Rovanpera azonban megmutatta, hogy tempója jó lehetett volna a siker eléréséhez is, és végül a negyedik helyen ért célba. 

“Szerintem nem kell aggódni a nyeretlenségi széria miatt, persze a győzelem mindig jobb érzés – mondta Kalle Rovanpera. – Tény, hogy a szezon eleje nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A defekt és más nehézség ellenére is sikerült azonban sok pontot gyűjteni Horvátországban is. Jót csatáztunk Sébastien Ogier-vel és végül mi kerültünk ki győztesen.” 

A verseny kezdése nagyon nehéz volt mindenkinek Craig Breen tragédiája után, azonban a bukósisak felhúzása után már csak a versenyre koncentrált a mezőny. 

“A hét eleje nagyon nehéz volt Breen tragédiája miatt, de ahogy elkezdődött a verseny már csak a vezetésre koncentráltunk, másra nem maradt idő. A verseny ugyanakkor nehezen indult, mert rossz beállításokat választottam a teszt után. A mérnökök folyamatosan fejlesztik az autót és egy-egy változtatás után a beállításokat is korrigálni kell. A változtatás után pedig nem működött jól az autó a verseny elején, később azonban sikerült jó irányba módosítani az autót.” 

Világbajnoki harmadik helyével másodikként kell indulnia Rovanperának a Portugál Rally első napján, miután ott Ogier nem áll rajthoz. 

“Szerencsére nem nekünk kell takarítani a portugál nyitó napon, de még így is az első rajtolók között leszünk. A cél a jobb eredmény elérése lesz, mert a szezon elején sem a negyedik helyekért való küzdés volt a cél.”  

Friss