2024. március 29. 07:02

KezdőlapWRCLatvala: Már péntek este láttam, hogy Evans képes a győzelemért harcolni 

Latvala: Már péntek este láttam, hogy Evans képes a győzelemért harcolni 

-

Elfyn Evans révén a Toyota idei harmadik győzelmét aratta Horvátországban négy verseny alatt, Jari-Matti Latvala már péntek este látta walesi versenyzőjén, hogy végre megtörheti nyeretlenségi szériáját. 

“Minden versenyző számára nagyon nehéz volt elkezdeni ezt a versenyt Craig Breen tragédiája miatt – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Péntek este azonban láttam Elfyn arcán a mosolyt és tudtam, hogy képes lesz a győzelemért harcolni. Megvan hozzá a kellő önbizalma. Szombaton elég jó teljesítményt tudott nyújtani, amivel kis nyomás alá helyezte Thierry Neuville-t. Nyilván azt nem lehetett tudni, hogy Thierry balesetet fog szenvedni, de ez hozzátartozik a rallysporthoz. Később Ott Tanak igyekezett nyomás alá helyezni Elfynt, de szombat este sikerült növelni előnyét.” 

Győzelemnek köszönhetően Evans beérte Sébastien Ogier-t, aki csak több győzelmének köszönhetően vezeti a bajnokságot, Portugáliában azonban nem indul, ezért a walesi versenyzőnek kell takarítania az első napon. 

“Pilótaként a Portugál Rallyt mindig nagyon élveztem. Ezen a rallyn lehet támadni, ugyanakkor vigyázni kell a gumikra és el kell kerülni a sziklákat. A legtöbb versenyző azonban élvezi a pályákat, főleg, ha nincs nagyon meleg. Magabiztosan mehetünk Portugáliába, Mexikó előtt komoly fejlesztéseket hajtottunk végre, amik Portugáliában is jól működhetnek.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss