2024. május 03. 08:46

KezdőlapWRCOgier: Rovanpera gyorsabb volt nálunk

Ogier: Rovanpera gyorsabb volt nálunk

-

A Horvát Rallyn megszakadt Sébastien Ogier győzelmi sorozata egy defekt miatt, majd a záró napon Kalle Rovanpera is megelőzte, így az ötödik helyen zárt, azonban továbbra is vezeti a világbajnokságot. 

Sébastien Ogier a Montén és Mexikóban elért győzelem után a világbajnokságot vezetve érkezett Horvátországba, ahol azonban már a második szakaszon defektet szedett össze, csakúgy, mint Kalle Rovanpera. A kerékcsere során a nyolcszoros világbajnok még gyorsabb volt a tavalyi világbajnoknál, azonban később a finn versenyző megelőzte francia csapattársát. 

“Nagyon nehéz hetünk volt – mondta Sébastien Ogier. – A rajthely miatt megvolt az esély a jobb szereplésre, de ezúttal nem volt szerencsénk. Kalle Rovanpera jóval gyorsabban tudott vezetni, mi én. A negyedik hely miatt ugyanakkor nagy kockázatot sem szerettem volna vállalni, de ettől függetlenül Kalle jó munkát végzett. A Power Stage-en rossz gumikkal mentünk, ami miatt volt néhány izgalmas pillanatunk. Végül sikerült a célba érés és a pontszerzés a csapat számára.” 

Az ötödik helyen célba érve több győzelmének köszönhetően még mindig Ogier vezeti a világbajnokságot Elfyn Evans-szel azonos pontszámot szerezve.  

Friss