2024. április 24. 08:07

KezdőlapWRCAz FIA kész a biztonsági előírásokon javítani, ha szükség lesz rá

Az FIA kész a biztonsági előírásokon javítani, ha szükség lesz rá

-

Az FIA a Hyundai Motorsporttal együtt továbbra is vizsgálja a tragikus Craig Breen baleset körülményeit, és ha kell kész módosítani a biztonsági előírásokon. 

A Hyundai Motorsport csapatvezetője, Cyril Abiteboul feltárta a Horvát Rally előtti tragikus tesztbaleset részleteit, mely során a 33 éves Craig Breen életét vesztette. Megerősítésre került, hogy a fakerítésnek való ütközés során egy pózna a Hyundai i20 N Rally1 pilóta felöli oldalsó ablakon behatolt az utastérbe, valamint, hogy műszaki hiba, defekt nem volt érzékelhető a viszonylag lassú tempónál bekövetkezett baleset idején. 

Az FIA azonban továbbra is vizsgálja a koreai gyártó együttműködésével a baleset körülményeit, és megerősítette, hogy ha bármilyen szigorítást végre kell hajtani a biztonsági előírások terén, akkor azt azonnal meg is teszik. 

“A nyomozás még tart és folytatódni is fog egy ideig – mondta Andrew Wheatley, az FIA rally igazgatója Horvátországban. – Jelenleg nem vagyunk biztosak abban, hogy bármit is kell változtatni a biztonsági előírások terén. Az FIA külön csapatot állított fel a baleset körülményeinek kivizsgálására, mely minden körülményre kiterjedő vizsgálatot folytat. Sajnos Craig Breen balesete nagyon egyedi volt, és nem vagyok benne biztos, hogy egy ilyen balesetet a jövőben el tudunk kerülni. Már nagyon sok információt szereztünk a balesetről, amiket egyelőre nem tudunk megosztani. Sajnos Craiget már nem tudjuk visszahozni, de a szövetség minden tőle telhetőt megtesz, hogy ilyen baleset ne történjen még egyszer.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss