2024. május 03. 18:12

KezdőlapWRCBetonbiztos a Horvát Rally helye a WRC naptárban

Betonbiztos a Horvát Rally helye a WRC naptárban

-

Az idei versennyel lejárt a Horvát Rally szerződése a WRC Promóterével, azonban jövőre és még évekig szerepelni fog a vb naptárban. 

2021-ben került először a WRC naptárba a Horvát Rally, és szerződése az idei verseny végéig szólt. A WRC Promótere azonban már most szerződést kötött a verseny szervezőivel a 2024-es futamra, de készül egy több évre szóló megállapodás is. 

“A Horvát Rally helye továbbra is igen biztos a WRC naptárban – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenykért felelős igazgatója az Autosport.com oldalnak. – Több éves megállapodáson dolgozunk a szervezőkkel. A verseny elképesztően népszerű, még csütörtökön is nagyon sokan voltak már. Volt szerencsém kimenni néhány gyorsasági szakaszra idén és mindenhol nagyon sok szurkoló volt, biztos vagyok benne, hogy idén még többen voltak, mint a korábbi években. 2024-ben 100%, hogy a WRC naptárban szerepelhet Horvátország.” 

Sajnos a nézők között azonban voltak olyanok is, akiknek a viselkedése nem egy rendezvényre való volt. A verekedő nézők azonban nem befolyásolják a verseny helyét a WRC naptárban. 

“Határozottan elítéljük a nézői videóban látható verekedő személyek viselkedését – áll a WRC hivatalos közleményében. – Az ilyen jelenetek nem reprezentálják azonban az igazi szurkolók közösségét, mely szenvedélyesen követi a motorsport rendezvényeket. A verekedő nézők viselkedésükkel veszélybe sodorták önmaguk mellett a verseny hivatalos személyzetét, az önkénteseket és a versenyzőket is. Az a videóból is kiderül, hogy a rally biztonsági személyzete mindent megtett a biztonság érdekében.” 

Friss