2024. április 18. 05:45

KezdőlapWRCKelly nem várt győzelemmel enyhítette Írország fájdalmát

Kelly nem várt győzelemmel enyhítette Írország fájdalmát

-

Meglepetés győztes született a Junior WRC idei második futamán, ahol az ír Eamonn Kelly zárt az első helyen, így enyhítve az ír motorsport Craig Breen halála miatti fájdalmát. 

Komoly drámákat tartogatott a Junior WRC horvát versenye. Az első napon még a két legnagyobb esélyes, William Creighton és Laurent Pellier csatázott a vezető helyért és péntek este az ír versenyző 9 másodperc előnnyel rendelkezett francia riválisa előtt. A harmadik helyen a paraguayi Diego Dominguez állt 3:05.1 perc hátránnyal, míg Eamonn Kelly 3:49 perc lemaradással az ötödik pozíciót foglalta el. 

Szombaton azonban már az első szakaszon balesetet szenvedett Creighton, így Laurent Pellier csaknem 3 és fél perces előnybe került az élen Domibguez előtt, míg a harmadik helyre Kelly lépett, hátránya azonban már 4:15 perc volt. 

A dráma azonban folytatódott, a szombat délutáni első szakaszon Dominguez is kiállni kényszerült, ekkor pedig a belga Tom Rensonnet 2:18.5 perc hátránnyal lépett a vezető Pellier mögé, Kelly továbbra is harmadik volt 22.8 másodperccel a belga versenyzőt követve. 

A nap további három szakaszán azonban Pellier már műszaki hibás autóval kényszerült vezetni, így előnye a nap végére másfél percre csökkent Rensonnet előtt, míg Kelly 2 perc hátránnyal foglalta el a harmadik helyet. 

Az aszfaltos verseny utolsó előtti szakaszán azonban újabb fordulat következett be, Pellier motorhiba miatt kénytelen volt az élről kiállni, míg Rensonnet autója ugyancsak műszaki hibás lett, így az élre Kelly állt fél perc előnnyel. 

Eamonn Kelly pedig az utolsó szakaszon már megtartotta vezető helyét és megszerezte első győzelmét a JWRC-ben Rensonnet előtt. A harmadik helyen a spanyol Robarto Blach Nunez már szuperrallyt követően zárt. A nyolc párosból álló mezőnyben heten látták meg a célt, és csupán az első két helyezettnek nem kellett szuperrallyznia. 

“Az elmúlt napok nagyon nehezek voltak mindenkinek a motorsport családjában, különösen Írországban – mondta Eamonn Kelly. – Egy héttel ezelőtt még az indulásunk sem volt biztos, de valószínűleg Craig Breen is szerette volna, hogy induljunk. Remélem, hogy győzelmükkel sikerült enyhíteni Írország fájdalmán. Mivel nincs akkora tapasztalatunk, mint a riválisoknak, egyáltalán nem számítottunk hasonlóan jó eredményre.” 

Két futam után Creighton 21 pont előnnyel vezet Pellier előtt, míg a harmadik helyen Dominguez áll 23 pont hátránnyal. Kelly a svéd kiesést követő győzelemmel a hatodik pozíciót foglalja el. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss