2024. április 26. 17:42

KezdőlapWRCOgier várhatóan még négy versenyen indul, kettő helyszíne már szinte biztos 

Ogier várhatóan még négy versenyen indul, kettő helyszíne már szinte biztos 

-

Sébastien Ogier úgy vezeti mégy verseny után is a világbajnokság pontversenyét, hogy csak három futamon indult. A nyolcszoros világbajnok várhatóan még négy rally áll rajthoz, legközelebb Szardínián. 

Sébastien Ogier idén is folytatja részmunkaidős versenyzését a WRC-ben. A Montén és Mexikóban aratott győzelem után még egyedül, a horvát ötödik hely után pedig több győzelmének köszönhetően vezeti a vb pontversenyét azonos Elfyn Evans-szel azonos pontszámmal. 

A nyolcszoros világbajnoknak tehát egyelőre megvan az esélye az esetleges kilencedik vb címre is, azonban Jari-Matti Latvala szerint francia versenyzője nem szeretne továbbra sem vb címért harcolni. 

“A szezon előtt úgy terveztük, hogy a bajnokság futamainak felén áll rajthoz, legközelebb Szardínián indul, mely már a negyedik versenye lesz – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke. – Ugyancsak a tervek között szerepel a Közép-Európa Rally októberben, de az ezen a versenyen való indulás még nem dőlt el. Szardínia után még várhatóan további három futamon áll rajthoz.” 

A Szardínia Rallyt június 1-4. között rendezik. 

Friss