2024. április 26. 22:31

KezdőlapWRCScott Martin: Egész hétvégén éreztem Craig támogatását

Scott Martin: Egész hétvégén éreztem Craig támogatását

-

Scott Martin öt éven át, 2014 és 2018 között Craig Breen navigátora volt, a Horvát Rallyn való győzelem felé vezető úton folyamatosan érezte az ír pilóta támogatását. 

Craig Breen és Scott Martin 2014-ben az ERC lett versenyén, a Liepaja Rallyn állt először együtt rajthoz, majd 2016-ban együtt léptek a WRC fő kategóriájába, a Citroen Racing színeiben. Az együttműködés pedig 2018 végéig, az Ausztrál Rallyig tartott. Ez alatt az idő alatt 63 rally versenyen indultak együtt, és nyolc futamon végeztek az első helyen. 

Az ír versenyző a Horvát Rally előtti teszten vesztette életét, majd Elfyn Evans Scott Martin navigálásával éppen ezen a versenyen zárta le másfél éves nyeretlenségi sorozatát. 

A brit navigátor szerint Craig Breen támogatása is kellett a siker eléréséhez. 

Fotó: Citroen Racing

“Egész hétvégén éreztem Craig támogatását, talán nekünk jobban segített, mint másoknak – mondta Scott Martin a Horvát Rally után. – Szerencsésnek érzem magam, hogy több éven át Craig mellett versenyezhettem és együtt értük el az első dobogós eredményt a WRC-ben. Azt hiszem, helyén való, hogy mi nyertünk Horvátországban.” 

A verseny során a gyász kissé háttérbe szorult, de Martin szerint most nehéz napok következnek. 

“Napokba, hetekbe vagy hónapokba telhet mire elfogadjuk Craig elvesztését. Nagyon nehéz hétvége volt, és nagyon büszke vagyok az egész rally családra, mindenki igyekezett a másikat támogatni. A versenyhétvége után pedig egy nehéz időszak következik mindenki számára.”  

A horvát győzelem után Evans pontszámban utolérte Sébastien Ogier-t és csupán kevesebb győzelme miatt szorul a bajnokság második helyére. 

“A Power Stage előtt nem számolgattam a pontokat – mondta Scott Martin. – Nem tudtam, hogy vezethetjük a bajnokságot a győzelem után, de ez is jól mutatja, milyen szoros a bajnokság. Most hét murvás verseny következik, ami során biztosan változik a bajnokság állása, de bízom benne, hogy sikerül harcban maradni a vb címért.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss