2024. április 26. 15:00

KezdőlapWRCNagyon közel volt a Horvát Rally törlése

Nagyon közel volt a Horvát Rally törlése

-

Azt követően, hogy a Horvát Rally előtti teszten Craig Breen életét vesztette, a szervezők komolyan elgondolkoztak a verseny törlésén. 

Craig Breen április 13-án 12:40 perckor történt tragikus balesete után veszélybe került a Hyundai Motorsport indulása a Horvát Rallyn, de a verseny megtartása is. 

“A felkészülés utolsó napjaiban voltunk, amikor Craig Breen tragikus balesete történt – mondta Daniel Saskin, a Horvát Rally szervezőbizottságának elnöke a Dirtfishnek. – Sohasem gondoltam volna, hogy egy ilyen baleset történik a verseny előtt, nem gondoltam volna, hogy elveszíthetünk egy versenyzőt, aki éppen a versenyünkre készül. Borzasztó érzés volt.” 

A tesztbaleset után megbeszélés kezdődött a szervezők, az FIA és a WRC Promóter között a verseny megtartásáról. 

“A baleset után beszéltem 10-12 emberrel a szervező csapatunkban, valamint az FIA és a WRC Promóter illetékeseivel. Komolyan gondolkoztunk a Horvát Rally lemondásán. Végül a Hyundai Motorsport is elmondta véleményét és akkor elálltunk a törléstől.” 

Craig Breen családja, navigátora, James Fulton és a Hyundai Motorsport is szerette volna, ha megrendezik a Horvát Rallyt. 

“Craig Breen halála nagyon mélyen megérintett minket is, mert valóban egy olyan személy volt, akit mindenki kedvelt és szeretett. Tudjuk, hogy balesete nagyon egyedi volt, ennek ellenére a baleset után módosítottuk a gyorsasági szakaszokat és még több szalmabálát, és gumit tettünk az út szélére, hogy növeljük a biztonságot. Soha többé nem szeretnénk olyan balesetet, mint amilyen most Craigé volt.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss