2024. április 27. 04:28

KezdőlapWRCAbiteboul halasztotta volna a Horvát Rally kezdését, de elutasították kérését

Abiteboul halasztotta volna a Horvát Rally kezdését, de elutasították kérését

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerette volna, ha a Horvát Rally egy nappal elhalasztották volna, ezt azonban elutasították. 

A Horvát Rally hetének keddjén kísérték utolsó útjára Craig Breent, és a temetésen sokan nem tudtak részt venni, mert akkor már közel volt a pályabejárás időpontja. 

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke javaslatot tett a verseny egy nappal való elhalasztására, hogy aki szeretett volna, tudjon elmenni Waterfordba, Craig Breen temetésére.  

A javaslatot azonban elutasították. 

“Ha egy nappal később kezdődött volna a rally, akkor mindenki részt tudott volna venni a temetésen – mondta Cyril Abiteboul a francia Autohebdo magazinnak. – Így választani kellett, hogy pályabejáráson vesznek részt a versenyzők, vagy Írországban utaznak. Javaslatot tettem a verseny egy napos elhalasztásáról, de a logisztika miatt ez nem volt megoldható. A rallysportban komoly szerepet kap a logisztika, egy gyorsasági versenyen könnyebben megoldható a halasztás.” 

A versenyzők nagy része a temetés előtti hétvégén látogattak el Craig Breen családjához, de Esapekka Lappi a temetésen is részt vett. 

Friss