2024. március 29. 07:12

KezdőlapWRCLarkin: Craig Breen tragédiája felhívta a figyelmet a brit WRC futam fontosságára

Larkin: Craig Breen tragédiája felhívta a figyelmet a brit WRC futam fontosságára

-

A brit WRC futam kérdése továbbra sem dőlt el, de Simon Larkin szerint Craig Breen tragédiája felhívta a figyelmet a verseny fontosságára. 

A WRC Promóter május végéig adott haladékot a brit WRC futam létrehozásán dolgozóknak, hogy előteremtsék a versenyhez szükséges anyagi hátteret, mely nagyjából 3.4 millió eurót jelent. 

Februárban a WRC Promóter, a Brit Motorsport Szövetség, az északír turisztikai hatóság képviselői és néhány parlamenti képviselő tárgyalást folytatott a versenyről, de érdemi előrelépés nem történt. 

“Gyakorlatilag minden második nap beszélek Bobby Willis-szel – mondta Simon Larkin, a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója. – Még van egy kis időnk megállapodni a versenyről. Észak-Írország közigazgatása az új Brexit-megállapodással kissé hatékonyabb lett. Szomorú kimondani, de Craig Breen halála felhívta a figyelmet a WRC futam fontosságára.” 

Hugh Chambers, a Brit Motorsport Szövetség elnöke szerint a legnagyobb problémát továbbra is az anyagi háttér előteremtése okozza. 

“Sok emberünk van, mint például James Sutherland és Ian Paisley parlamenti képviselők, akik segíthetnek a projekt létrehozásában és az anyagi háttér előteremtésében – mondta Chambers, – Nem állunk meg, amíg egy kis esélyt is látunk a verseny létrehozására. Nemcsak Észak-Írország lehet megfelelő helyszín, tárgyalni fogunk Wales-szel, Skóciával és további észak-angol helyszínekkel is. Mindenképp szeretnénk újra WRC futamot rendezni. Észak-Írországgal azonban haladnak a tárgyalások, de tárgyalunk Írországgal is, látjuk, hogy az ottani Motorsport Szövetség is elkötelezett a verseny létrehozásában.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss