2024. április 18. 03:47

KezdőlapWRCRovanpera Szardínián tesztelt (videó)

Rovanpera Szardínián tesztelt (videó)

-

Pár nappal a Horvát Rally után Kalle Rovanpera már a következő versenyre, Portugáliára és Szardíniára tesztelt. A tavalyi világbajnok már nagyon várta, hogy ismét murván vezethessen. 

A Toyota Gazoo Racing Horvátországból szinte azonnal Szardíniára indult, ahol versenyzőivel, Kalle Rovanperával, Sébastien Ogier-val, Takamoto Katsutával és Elfyn Evans-szel már a portugál és Szardíniai versenyre készült. 

“Mindig nagyon örülök, amikor murván kell vezetnem – mondta Kalle Rovanpera. – A tavasz nagyon hosszú volt aszfaltos és havas versenyeivel, amik után nem könnyű áttérni a murvás vezetésre, mostantól azonban ilyen versenyek sora vár ránk.” 

A tavalyi világbajnok már a Portugál Rallyt is nagyon várja. 

“Örülök, hogy Portugália lesz a következő verseny, mert az ottani utakat mindig nagyon élveztem. Tavaly úgy sikerült nyernünk ott, hogy az első napon takarítottunk. Idén nagyobb csatára számítok a versenyen, de most legalább nem elsőként kell indulnunk, ami mindenképpen jó.” 

A tesztről készült videók itt tekinthetőek meg.  

A szezon eleji havas-aszfaltos Monte, havas Svéd Rally, murvás mexikói verseny éa szfaltos horvát futam után, a WRC szezon most a murvás portugál,olasz, kenyai, észt, finn, görög, chilei versenyekkel folytatódik.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss