2024. március 29. 11:47

KezdőlapWRCKatsuta világbajnok barátja taktikáját másolta

Katsuta világbajnok barátja taktikáját másolta

-

Takamoto Katsuta a Horvát Rally péntek délutáni második szakaszán vizes gumit tett autójára, amivel Ott Tanak taktikáját másolta. A döntés azonban nem bizonyult jónak. 

A Horvát Rallyn péntek délután komoly fejfájást okozott a helyes gumi megválasztása, Takamoto Katsuta pedig észrevette, hogy a délutáni második szakaszra barátja, Ott Tanak vizes gumit tett Fordjára. A japán versenyző követte az észt világbajnok taktikáját, azonban mindketten rajta vesztettek. 

“A szakasz rajtját Ott Tanakkal és Pierre-Louis Loubet-vel közösen vártuk és láttam, hogy Pierre-Louis vizes gumit tesz autójára – mondta Takamoto Katsuta a WRC hivatalos oldalának. – Kérdeztem is magamban, hogy miért tesz vizes gumit fel, mikor nem tűnik annyira nedvesnek az út. Aztán észrevettem, hogy Ott Tanak is vizes gumira vált, és mivel nem volt térerő az erdő közepén, hogy információt szerezzek a szakaszról, azt gondoltam, hogy a vizes gumi lesz a jó megoldás, ezért én is kereket cseréltem. Mivel az előző szakaszon egy forgás miatt időt vesztettem, nem volt vesztenivalóm. A szakaszon aztán kiderült, hogy hiba volt a kerékcsere.” 

A vizes gumik miatt az M-Sport versenyzői és Katsuta is további értékes időt vesztett. 

Tanak a döntés miatt egy szakasz erejéig a harmadik helyet is elvesztette, később azonban javítani tudott és második lett, Katsuta azonban végül a hatodik, míg Loubet a hetedik helyen zárta a versenyt. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss