2024. március 29. 03:24

KezdőlapWRCLatvala és Breen közös álma már nem teljesülhet

Latvala és Breen közös álma már nem teljesülhet

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke és Craig Breen, az M-Sport akkori versenyzője tavaly a Szafari Rallyn megfogalmazott egy közös álmot, mely sajnos már sohasem fog teljesülni. 

Jari-Matti Latvala és Craig Breen évekkel ezelőtt még egymás ellen csatázott a WRC futamokon, a tavalyi Szafari Rallyn azonban már egy közös álmot fogalmaztak meg. 

“Craig hasonlóképpen hozzám nagyon szerette a régi rally autókat, ő ráadásul több márkával versenyzett is – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Tavaly a Szafari Rally pénteki napján idő előtt véget ért a versenye. A kiesés után összefutottam vele és beszélgetni kezdtünk, azonban nem a mostani WRC-ről, hanem a 90-es évekről. Craig egyszer csak megkérdezte, hogy indulunk-e egyszer egy közös versenyen egy historic autóval. Mondtam neki, hogy gondolkozok azon, hogy rajthoz állok a Lahti Historic Rallyn, majd megkérdeztem, hogy van-e kedve eljönni a Sierra Cosworth-szal, de ő Subaruval szeretett volna indulni.” 

Breennek azonban tavaly augusztusban nem volt ideje elmenni a finn versenyre, majd az Acropolis Rallyn újra beszélgetett Latvalával. 

“Az Acropolis Rallyx idején elárultam Craignek, hogy indulok a Rally Legenden, de arra az időpontra neki már más verseny volt tervben. Sajnos, akkor sem jött össze a közös versenyzés, és többet már nem is tud.” 

Craig Breennek volt egy saját Ford Sierra Cosworth autója, mellyel még gyerekkori példaképe, Frank Meagher versenyzett, azonban 2002-ben egy tesztbaleset során elhunyt.

Breen temetésén ez a Sierra Cosworth kísérte a 33 éves pilóta utolsó útján koporsóját. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss