2024. április 26. 07:46

KezdőlapWRCNeuville nem elégedett autójával

Neuville nem elégedett autójával

-

Thierry Neuville nem volt elégedett autójával a Horvát Rallyn, a kellő magabiztosság vezetett végül a szombati versenynapon történt kieséséhez. 

“Nagyon hullámzó a teljesítményünk egyik versenyről a másikra – mondta Thierry Neuville a Dirtfishnek. – Az egyik versenyen még magabiztosan, erősen tudunk szerepelni, majd a következőn már kevésbé.” 

A Horvát Rally pedig a rosszabb versenyek közé tartozott, ahol sokat küzdött a Hyundai belga versenyzője az autóval. 

“A Horvát Rally mindig nagyon nehéz és hatalmas kihívás a szakaszokon gyorsan vezetni. Az idei versenyen egyszer sem éreztem 100%-ig magabiztosnak magam az autóban, és ilyenkor könnyű elkövetni egy kis hibát, mely túl nagy árat követel.” 

A Hyundai i20 N Rally1 mostmár sokkal inkább megbízhatóbb, mint tavaly, de aszfalton még van miben fejlődnie az autónak. 

“Továbbra is azt érzem, amit a Montén, valamint tavaly az összes aszfaltos versenyen. Továbbra sem sikerült az autót olyan szintre fejleszteni aszfalton, ahova szeretnénk. Horvátországban nagyon idegesen viselkedett az autó. Sík, sima úton könnyen lehetett vezetni, de a dobálós felületeken már nagyon nehéz volt. Nyilván így is lehet gyorsan vezetni, de kockázat jóval nagyobb.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss