2024. március 29. 11:29

KezdőlapWRCOgier továbbra sem változtat tervén

Ogier továbbra sem változtat tervén

-

Sébastien Ogier bár négy versenyt követően is vezeti a vb-t, továbbra sem változtat azon a terven, melyet a szezon előtt tűzött ki. 

Sébastien Ogier négyből három versenyen állt rajthoz az idei vb szezon során és két győzelmével továbbra is vezeti a WRC pontversenyét, bár horvát győzelmével pontszámban utolérte Elfyn Evans. 

A nyolcszoros világbajnok a következő, Portugál Rallyt ugyancsak kihagyja, hogy aztán Szardínián visszatérjen a mezőnybe. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A 39 éves francia versenyző év elején a Toyotával meghatározott egy programot, melyen egyelőre nem szeretne változtatni. 

“A kezdetektől egyértelmű, hogy idén sem szeretnék több versenyen indulni, mint tavaly, tehát hét verseny szerepel a programomban – mondta Sébastien Ogier a francia AutoHebdo magazinnak. – A hét verseny pedig azt jelenti, hogy valószínűleg minden versenyt megnyerve sem tudtam volna vb címért harcolni. Nem mondom, hogy a bajnoki cím nem érdekel, de már nem ez az első számú dolog az életemben. Ha továbbra is világbajnok szeretnék lenni, akkor teljes évet mennék.” 

A riválisok körbeverése ugyanakkor jelentheti azt, hogy hét versennyel is vb címre esélyes marad Ogier. 

“Nem tervezem a bajnoki címért való harcot, de ha a többiek továbbra is folytatják a körbeverést, akkor szívesen harcolok év végén az elsőségért. Most még nagyon a szezon elején vagyunk és számomra jól alakultak az eddigi versenyek, ezért tűnik úgy, hogy van esélyem a vb címre, de ha a folytatásban is tudok versenyeket nyerni és életben marad a vb cím esélye, akkor elképzelhető, hogy változtatunk a hét versenyből álló programon, de erről most még korai beszélni.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss