2024. április 26. 17:20

KezdőlapWRCSordo lesz a Hyundai harmadik versenyzője Szardínián

Sordo lesz a Hyundai harmadik versenyzője Szardínián

-

Dani Sordo a Monte, a Mexikó Rally és a Portugál Rally után negyedik versenyén, Szardínián állhat rajthoz a Hyundai Motorsport Rally1-es autójával. A spanyol versenyző számára az olasz rally az egyik legsikeresebb karrierje során. 

Dani Sordo a Monte-Carlo Rallyn hetedik helyezéssel kezdte az idei WRC szezont, majd Mexikóban ötödik helyen ért célba. A 40 éves versenyző jelen volt a Horvát Rallyn is a verseny előtt tesztbaleset során elhunyt Craig Breen tiszteletére tartott megemlékezéseken is. 

A spanyol pilóta eredetileg idén felváltva vezette volna a Hyundai harmadik autóját Craig Breennel, az ír versenyző halála után pedig a koreai gyártó még nem döntött arról, hogy Sordo mostantól minden versenyen részt vesz-e, vagy továbbra is csak rész programot teljesíthet. 

Sordo rajthoz áll a Portugál Rallyn, majd a Szardínia Rallyn is, arról ugyancsak nincs hír, hogy a portugál verseny eredetileg is szerepelt-e programjában, az azonban valószínű, hogy az olasz verseny tervben volt, hiszen Sordo korábban kétszer is nyerni tudott ezen a rendezvényen. 

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss