2024. március 29. 08:09

KezdőlapWRCKatsuta dobogóra állna Portugáliában

Katsuta dobogóra állna Portugáliában

-

Takamoto Katsuta számára nehezen alakult az idei szezon eleje, azonban Portugáliában úgy érzi, képes lehet megszerezni első idei dobogós eredményét. 

A toyotás Takamoto Katsuta számára nem olyan volt a szezonkezdés, ahogy elképzelte. A Montén és Horvátországban is hatodik lett, míg Svédországban és Mexikóban nem tudott pontot szerezni. 

“Horvátországban elég könnyen ment a vezetés, de nagyon nehezek voltak a pályák – mondta a 30 éves versenyző a WRC hivatalos oldalának. – Nem hibáztam a vezetés közben, és amikor szárazabbak voltak a pályák, önbizalommal telve vezettem, jól sikerült leolvasni, hogy hol jó és hol kevésbé jó a tapadás. Az utolsó napon azonban sárosabbak voltak a szakaszok, és nehezebb volt a vezetés is.” 

A japán pilóta tavaly Portugáliában mindössze 2.1 másodperccel kapott ki Dani Sordotól és maradt le a dobogóról, idén azonban szeretne arra felállni. 

“Szeretem a Portugál Rallyt és bár tavaly lemaradtam a dobogóról, nagyon közel voltam hozzá. A portugál murva sokkal simább, mint a mexikói. Jó lesz ismét azokon a pályákon vezetni és az autóban is jobban érzem idén magam, így mindenképp szeretnék a dobogón zárni.” 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss