2024. április 19. 11:33

KezdőlapWRCRovanpera: Idén még nem voltunk csúcsformában

Rovanpera: Idén még nem voltunk csúcsformában

-

Kalle Rovanpera elismerte, hogy annak ellenére is a vb címért között tud lenni, hogy még nem volt egy versenyen sem csúcsformában.

Hihetetlenül szoros a világbajnokság pontversenye négy futam után is, hiszen a bajnokság élén Sébastien Ogier és Elfyn Evans között pont egyenlőség áll fenn, ugyanakkor a több verseny megnyerésével a nyolcszoros világbajnok vezet, míg a harmadik helyen Kalle Rovanpera 1 pont hátránnyal áll.

Ehhez képest tavaly négy verseny után 46 ponttal vezetett Rovanpera Thierry Neuville előtt.

A tavalyi világbajnok elismerte, hogy az év elején még nem tudott csúcsformában lenni, azonban ennek ellenére is csatában van a bajnoki elsőségért.

“Nagyon szoros csatát vívunk a többiekkel – mondta Kalle Rovanpera a Dirtfishnek. – A folytatás pedig csak jobb lehet, hiszen idén eddig egyszer sem voltunk csúcsformában. Szerintem egészen elképesztő, hogy egy gyártó három versenyzője négy rally után is csak 1 pontra van egymástól. Eddig idén igyekeztünk ésszel vezetni, mert ha sokat kockáztattam volna, könnyen lehet, hogy fontos pontokat veszítettünk volna. Harcban vagyunk még úgy is, hogy volt, amikor takarítanunk kellett, illetve egy-egy hibát is elkövettünk. Nem görcsölök a győzelem elérésén, mert egyszer úgy is a győzelem útjára lépünk ismét.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss