2024. március 28. 16:03

KezdőlapWRCAbiteboul: Breen tiszteletére is harcolni kell mostantól

Abiteboul: Breen tiszteletére is harcolni kell mostantól

-

Cyril Abiteboul szeretné, ha Portugáliától csapata folyamatosan a győzelemért harcolna, így tisztelegve Craig Breen előtt is. 

Továbbra is nehéz időszakot él meg a Hyundai Motorsport csapata Craig Breen halála miatt, azonban Esapekka Lappi harmadik helye és Thierry Neuville harca a győzelemért megfelelő tisztelgés volt a néhai ír versenyző emléke előtt. 

Cyril Abiteboul szeretné, ha a harcot a győzelemért folytatná csapata, de már Breen emlékére is. 

“Tagadhatatlan, hogy továbbra is nehéz napokat élünk meg a csapatban és ez még egy ideig így is lesz – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Volt már kis idő, hogy feldolgozzuk Craig elvesztését, de továbbra sem tudtuk elfogadni. Horvátországban az emlékére szerettünk volna versenyezni, most pedig a tiszteletére kell folytatnunk a csatát a győzelmekért.” 

Mostantól murvás versenyek sorozata következik a WRC szezon során, és Mexikóban már megmutatta a koreai gyártó az erejét ezen a felületen. 

“Murvás versenyek következnek sorban Portugáliától, és hiszünk benne, hogy elég erősen tudunk szerepelni ezen a felületen. Mexikóban Thierry Neuville remek második helyezéssel zárt, míg Esapekka vezetni tudott, holott először vezette a Hyundai autóját murván. Meggyőződésem, hogy megfelelő felkészüléssel harcolni tudunk az első helyért. Most is érezzük Craig elvesztését és bár folytatjuk a munkát, biztosan több nehéz pillanat lesz még a tragédia miatt.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss