2024. április 25. 23:31

KezdőlapWRCOgier: A szoros világbajnoki küzdelem az egész rallysportnak jó

Ogier: A szoros világbajnoki küzdelem az egész rallysportnak jó

-

A nyolcszoros világbajnok Sébastien Ogier szerint a világbajnokság szoros küzdelméből az egész rallysport profitálhat. A francia toyotás már nagyon várja a Szardínia Rally leghosszabb szakaszát is. 

Az utóbbi évek legszorosabb állása alakult ki a világbajnokságon négy verseny után, hiszen négy versenyző négy, öt pedig 11 ponton belül található. Sébastien Ogier pedig csak több győzelme miatt vezeti a pontversenyt Elfyn Evans előtt. 

A nyolcszoros világbajnok kihagyja a Portugál Rallyt, így jó eséllyel Szardínián nem neki kell majd takarítania. 

“Kíváncsi vagyok arra, hogy mi fog Portugáliában történni és hogy Szardínián milyen rajtpozícióm lesz az első napon – mondta Sébastien Ogier. – Szardínia lesz az első olyan versenyem idén, ahol az autó teljes erejét ki lehet majd használni, ezért fontos lesz a verseny előtti felkészülés, hogy megszokjam az autó erejét.” 

Ogier indult és nyert is Mexikóban, azonban ott a tengerszint feletti magasság miatt erőt veszítenek az autók. 

“A riválisok már Portugáliában megismerik az autók teljes erejét, így némi előnyre tesznek szert velem szemben, nekem pedig a teszten kell majd ezt bepótolni. Karrierem során azonban már sok tapasztalatot szereztem, ezért bízom benne, hogy Szardínián is versenyképes tudok lenni és a győzelemért tudok harcolni.” 

A vb olasz versenyén a programban szerepel egy 50 km-es gyorsasági is, melyen Ogier szerint fontos lesz a gumikezelés. 

“Eleinte voltak nehézségeim Szardínián, de idővel megszerettem a versenyt. Idén újabb komoly kihívás vár a mezőnyre az 50 km-es szakasszal. Ez biztosan sok izgalmat tartogat majd, és fontos lesz a gumikezelés is, amiben mindig jó voltam.” 

Ogier szerint a világbajnokságon kialakult küzdelem jót tesz a rallysport egészének is. 

“Nem emlékszem, hogy mikor volt ennyire szoros a világbajnokság, öt versenyző 11 ponton belül van a bajnokságban. Ez lenyűgöző és nagyszerű a bajnokságnak és a rallysportnak is, mert többen kezdik el figyelni a csatát.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss