2024. április 26. 01:30

KezdőlapWRCKatsuta karrierje legjobb portugál eredményére hajt

Katsuta karrierje legjobb portugál eredményére hajt

-

Takamoto Katsuta az elmúlt két portugál versenyén a negyedik lett, ezért idén mindenképp dobogóra szeretne állni, főleg úgy, hogy tavaly csak két másodperccel maradt le róla. 

Takamoto Katsuta számára az év eleje kevésbé alakult jól, négy versenyből csak kétszer tudott pontot szerezni, és a Montén, valamint Horvátországban is hatodik lett. 

A Portugál Rally szakaszain azonban eddig jól tudott teljesíteni és utóbbi két versenyén egyaránt a negyedik helyen zárt. Tavaly különösen közel volt első portugál dobogós eredményéhez, hiszen csak az utolsó szakaszon csúszott le a negyedik helyre, és végül Dani Sordoé lett a harmadik pozíció. 

“Az elmúlt két versenyen mindig negyedik voltam Portugáliában, ezért nagyon várom már a hétvégét – mondta Takamoto Katsuta. – Tavaly csupán két másodperccel maradtam le a dobogóról ezen a versenyen, így most egyértelműen a dobogó a cél. Nagy kihívás lesz ezt elérni, de nem lehetetlen. A szezon nehezen indult, pedig az autóban nagyon jól éreztem magam. A csapat minden versenyre képes a Yarist fejleszteni, és ha a verseny is olyan jól alakul, mint a teszt, akkor elérhetjük célunkat.” 

Katsuta nyolcadikként rajtolhat az idei portugál versenyen, ezért különösen jó úton vezethet a verseny első napján, amivel megalapozhatja a dobogós eredményt. 

A Portugál Rallyn idén 19 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, melyek teljes hossza 325.35 km lesz. Az időjárás idén száraz időt és 22 fok körüli hőmérsékletet tartogat. 

Takamoto Katsuta eddigi eredményei a Portugál Rallyn 
2017: Ford Fiesta R5, abszolút 36. hely, WRC2 14. hely
2018: Ford Fiesta R5, abszolút 26. hely, WRC2 13. hely
2019: Ford Fiesta R5, abszolút 21. hely, WRC2 13. Hely
2021: Toyota Yaris WRC, abszolút 4. hely
2022: Toyota GR Yaris Rally1, abszolút 4. hely 

Friss