2024. április 24. 19:18

KezdőlapWRCLappi először állna dobogóra Portugáliában

Lappi először állna dobogóra Portugáliában

-

Esapekka Lappi azt követően érkezhet a Portugál Rallyra, hogy Horvátországban egy érzelemdús verseny végén megszerezte első dobogós eredményét a Hyundai csapatával. 

Esapekka Lappi a vb hatodik helyéről várhatja a Portugál Rallyt, miután a Montén nyolcadik, Svédországban hetedik, majd a mexikói kiesés után Horvátországban harmadik helyen ért célba. 

A vb ötödik versenye azonban eddig nem tartozott legsikeresebb futamai közé, habár 2021-ben megnyerte a WRC2-es kategóriát. 

“A Portugál Rallyval kapcsolatban először sosem az jut eszembe, hogy összességében milyen nehéz, vagy mekkora kihívást jelent az autónak, hanem az, hogy a délutáni szakaszok mennyire rossz állapotúak tudnak lenni – mondta Esapekka Lappi. – Nagyon sok szakaszon mély nyomok alakulnak ki, melyek sokszor nagy sziklákat is tartogatnak. Általában élvezem a portugál szakaszokat, melyek közepesen gyorsak és gyorsabbak, mint a Szardínia Rally pályái. Néhány szakaszon vannak aszfaltos részek is, melyek nagyon élvezetesek a murvás gumival. A verseny különleges pillanata mindig a Fafe szakasz az ugratóival. Nagyon érzelem dús pillanat volt Horvátországban dobogóra állni, melyet Craig tiszteletére is tettünk, és hasonló eredményt szeretnénk Portugáliában is elérni.” 

A Portugál Rallyn idén 19 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, melyek teljes hossza 325.35 km lesz. Az időjárás idén száraz időt és 22 fok körüli hőmérsékletet tartogat. 

Esapekka Lappi eddigi eredményei a Portugál Rallyn 
2013: Skoda Fabia S2000, abszolút 10. hely, WRC2 1. hely
2015: Skoda Fabia R5, abszolút 12. hely, WRC2 2. hely
2017: Toyota Yaris WRC, abszolút 10. hely
2018: Toyota Yaris WRC, abszolút 5. hely
2019: Citroen C3 WRC, kiesett
2021: VW Polo GTI R5, abszolút 7. hely, WRC2 1. hely 

Friss