2024. április 20. 11:20

KezdőlapWRCRovanpera szerint akárcsak a bajnokság, a Portugál Rally is szoros lesz

Rovanpera szerint akárcsak a bajnokság, a Portugál Rally is szoros lesz

-

Kalle Rovanpera szoros versenyre számít Portugáliában, azon a futamon, melyen tavaly úgy tudott nyerni, hogy az első napon takarítania kellett. 

Kalle Rovanpera lassan egy szezonnyi verseny óta nem tudott nyerni, de a kiegyensúlyozott mezőnyben mégis stabil teljesítményt nyújtva részese tud lenni a címért folytatott csatának.  

“Az egyik kedvenc versenyem a Portugál Rally, ezért nagyon örülök, hogy ez a verseny következik a bajnokságban – mondta Kalle Rovanpera. – Ráadásul tavaly először sikerült ott nyernünk is, annak ellenére, hogy takarítottunk az első napon. Ezt a rallyt minden versenyző jól ismeri, ezért hasonlóan szoros versenyre számítok, mint amilyen szoros a bajnokság. Számunkra kevésbé volt tökéletes az évkezdés, de így is a bajnokság elejében foglalunk helyet. Azt hiszem, négy verseny után még sosem volt ennyire szoros a bajnokság, mint idén. Nem lesz könnyű az előttünk álló murvás verseny sorozat, de bízunk benne, hogy jól tudunk teljesíteni.” 

Négy verseny után csupán egy pont hátránnyal a bajnokság harmadik helyéről várhatja a portugál versenyt a tavalyi világbajnok. 

A Portugál Rallyn idén 19 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, melyek teljes hossza 325.35 km lesz. Az időjárás idén száraz időt és 22 fok körüli hőmérsékletet tartogat. 

Kalle Rovanpera eddigi eredményei a Portugál Rallyn 
2019: Skoda Fabia Rally2 evo, abszolút 6. hely, WRC2 Pro 1. hely
2021: Toyota Yaris WRC, abszolút 22. hely
2022: Toyota GR Yaris Rally1, abszolút 1. hely 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss