2024. május 05. 12:05

KezdőlapWRCTanak: A Portugál Rallyval elkezdődik a bajnokság legfontosabb része

Tanak: A Portugál Rallyval elkezdődik a bajnokság legfontosabb része

-

Hét murvás verseny első állomása következik a Portugál Rallyval, ahol Ott Tanak még arra számít, hogy kisebb hátrányban lesz, de bízik benne, hogy tapasztalatával ki tudja egyenlíteni a lemaradást. 

Ott Tanak jól tudta, amikor aláírt az M-Sporthoz, hogy a Ford Puma fejlesztésben elmarad a Hyundai Rally1-es autójától, ennek ellenére már a Svéd Rallyn nyerni tudott. A 2019-es világbajnok és tavalyi második helyezett a négy verseny után ugyan a negyedik helyen áll a bajnokságban, hátránya azonban csak négy pont, és ő a legjobb nem toyotás versenyző. 

Az észt versenyző szerint a bajnokság a Portugál Rallyval lép a legfontosabb szakaszába, és a következő hét murvás versenyen kiderülhet, hogy kik harcolhatnak majd a vb címért. 

“A Portugál Rallyval elkezdődik a bajnokság legfontosabb része, mely során hét murvás verseny vár ránk – mondta Ott Tanak. – A teszt után tudjuk, hogy van még hova fejlődnünk, és némi hátrányban leszünk a riválisokkal szemben. A csapat folyamatosan keményen dolgozik, ezért bízom benne, hogy a hátrány idővel ledolgozásra kerül és képesek leszünk versenyben maradni a vb címért. A portugál verseny szakaszait mindenki jól ismeri, helyenként gyors, helyenként nagyon homokos utak várnak ránk, melyeken a délutáni vezetés lesz a legnehezebb. Bízunk benne, hogy egy jó eredménnyel tudunk zárni.” 

A Portugál Rallyn idén 19 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, melyek teljes hossza 325.35 km lesz. Az időjárás idén száraz időt és 22 fok körüli hőmérsékletet tartogat. 

Ott Tanak eddigi eredményei a Portugál Rallyn 
2009: Subaru Impreza STi N14, abszolút 20. hely
2010: Mitsubishi Lancer Evo X, kiesett
2012: Ford Fiesta RS WRC, abszolút 14. hely
2014: Ford Fiesta RS WRC, kiesett
2015: Ford Fiesta RS WRC, abszolút 5. hely
2016: Ford Fiesta RS WRC, kiesett
2017: Ford Fiesta WRC, abszolút 4. hely
2018: Toyota Yaris WRC, kiesett
2019: Toyota Yaris WRC, abszolút 1. hely
2021: Hyundai i20 Coupe WRC, abszolút 21. hely
2022: Hyundai i20 N Rally1, abszolút 6. hely 

Friss