2024. április 25. 19:26

KezdőlapWRCVisszavonul a spanyol navigátor legenda

Visszavonul a spanyol navigátor legenda

-

Bejelentette visszavonulását az 54 éves spanyol Carlos del Barrio, aki három WRC futamot tudott megnyerni, többek között Dani Sordo, Jesús Puras és Xevi Pons mellett is navigált.  

Carlos del Barrio az ewrc-results.com adatbankja szerint 1987-ben indult első rally versenyén, majd első WRC futamára 1991-ben került sor a Spanyol Rallyn Jaime Azcona mellett egy Peugeot 205 GTI-ben. 

A spanyol navigátor később Jesús Puras, Salvador Canellas jr, és Xevi Pons mellett is részt vett WRC futamokon, azonban legnagyobb sikereit Dani Sordo mellett érte el, 2013-ban együtt nyertek Németországban Citroennel, majd 2019-ben és 2020-ban is az első helyen zártak Szardínián Hyundaijal. 

Az 54 éves navigátor most azonban bejelentette, hogy szögre akasztja sisakját. 

“Eljött az ideje, hogy bejelentsem visszavonulásom – mondta Carlos del Barrio. – Befejezem azt a munkát, melyről egész életemben álmodtam, és melyhez a legkellemesebb emlékek fűznek. Tavaly év közepén egy rokonokkal töltött vacsora idején mondtam először nekik, hogy idén már nem indulok nemzetközi versenyeken. Ennek ellenére idén a Montén még beültem Dani Sordo autójába. Idén két új pilóta mellett navigáltam, a terveik azonban nem úgy alakultak, hogy szerették volna, ezért a visszavonulás mellett döntöttem. Később felkért egy versenyző, hogy navigáljak neki, de nemet mondtam, és 36 év után először éreztem úgy, hogy jó döntést hoztam. Karrierem során 50-nél is több pilóta mellett navigáltam és 58 versenyt nyertem, köztük három WRC futamot.” 

Del Barrio utolsó WRC futama a tavalyi Spanyol Rally volt, ahol Bruno Bulaciának navigált egy Skodában. 

A spanyol navigátor karrierje során 355 versenyen vett részt, köztük 107 volt WRC futam.

Fotó: Hyundai Motorsport

Friss