2024. március 28. 11:36

KezdőlapWRCLatvala: Fontos a jó szereplés a következő három versenyen

Latvala: Fontos a jó szereplés a következő három versenyen

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke kiemelt fontosságúnak nevezte a WRC portugál, olasz és kenyai versenyét a gyártók bajnoki címéért vívott csatában. 

A Toyota GR Yaris Rally1 komoly fejlesztésen esett át a murvás versenyek tekintetében a tavalyi szezon óta, amit már a mexikói első és harmadik helyezés is mutatott. 

A WRC idei szezonja most a portugál, olasz és kenyai versenyekkel folytatódik, melyek tavaly vegyes szereplést hoztak a japán gyártónak, hiszen Portugáliában Kalle Rovanpera nyert, Kenyában négyes siker született, ugyanakkor Szardínián nem sikerült a dobogón végeznie egyetlen toyotás versenyzőnek sem. 

“A következő három murvás versenyen nagyon sokat számít a megbízhatóság, ezért csapatunk számára kiemelt fontosságúak lesznek – mondta Jari-Matti Latvala a WRC hivatalos oldalának. – A későbbi észt és finn verseny inkább a teljesítményről és a gyorsaságról fog szólni. Jelenleg nagyon elégedettek vagyunk az autóink megbízhatóságával, Mexikóban már kiderült, hogy javultunk a durva murvás szakaszokon. Portugáliát ezért magabiztosan várjuk. Ezen a versenyen lehet támadni, de figyelni kell a gumi kopásra és kerülni kell a sziklákat, különösen a délutáni szakaszokon. Versenyzőink számára a portugál futam mindig jó eredményeket tartogatott.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss