2024. április 26. 23:31

KezdőlapWRCMiért jöhet még jól is Evans számára a kiesés?

Miért jöhet még jól is Evans számára a kiesés?

-

Elfyn Evans számára már péntek este befejeződött a Portugál Rally, miután hatalmasat esett a nap utolsó előtti szakaszán. A walesi toyotás számára azonban még jól is jöhet a mostani kiesés. 

A Portugál Rally előtt Sébastien Ogier és Elfyn Evans azonos pontszámmal vezette a világbajnokságot, azonban mivel a nyolcszoros világbajnok nem indult a versenyen, így a walesi toyotás kényszerült takarítani. 

Evans pedig komoly hátrányt is szedett össze az első hat szakaszon, hiszen a hetedik gyorsaságin történt baleset előtt már 46.6 másodperc volt a hátránya. 

Azt már nem tudjuk meg, hogy a verseny szombati és vasárnapi szakaszán képes lett volna-e valamennyit ledolgozni hátrányából, hiszen a baleset során összetört Toyota Yarist a japán gyártó nem tudta megjavítani, és Evans ezen a versenyen nem szerez pontot. 

A baleset után kórházba is került Evans és navigátora, Scott Martin azonban ott megállapították, hogy a páros nem sérült meg. 

A Horvát Rallyn nyerő páros pedig még profitálhat is a mostani nullázásból, hiszen a következő néhány versenyen, de Szardínián biztosan olyan jó rajthelyről kezdhet a pénteki napon, amivel képes lehet megalapozni a futamgyőzelmet is. 

A verseny jelenlegi állását tekintve Kalle Rovanpera 93 ponttal állna öt verseny után, majd Ott Tanak 75, Thierry Neuville 70, Sébastien Ogier és Elfyn Evans pedig 69 ponttal állna. Nyilván ez még módosulhat a portugál verseny során is, mind az abszolút helyezéseket tekintve, mind pedig a Power Stage-en szerezhető bónusz pontokat. 

Tavaly jó példát láttunk arra Kalle Rovanpera esetén, hogy elsőként indulva Szardínián szinte lehetetlen jó eredményt elérni, dobogóért harcolni a pályák pénteki takarítása miatt, de a hátrébbról való induló jól jöhet Evans számára Olaszország mellett Kenyában is. 

Friss