2024. április 24. 02:09

KezdőlapWRCCraig Breennek ajánlotta a dobogóját Dani Sordo

Craig Breennek ajánlotta a dobogóját Dani Sordo

-

A Portugál Rallyn második helyen ért célba Dani Sordo. A spanyol versenyző Craig Breen emlékére készült, a spanyol és az ír nemzeti színeket tartalmazó sisakfestéssel indult a világbanoki futamon, és a verseny végén meghatóan nyilatkozott tragikusan elhunyt csapattársáról.

„Nagyon örülök a dobogónak, de különösen a tegnapi teljesítményünk volt igazán kielégítő számunkra. Délelőtt nem igazán volt meg a sebességünk, de délután megtaláltuk a tempónkat, és ez volt a legjobb érzés. Ezt neked hoztam, Craig. Szerintem nagyon jól vezettünk, úgyhogy köszönetet kell mondanom neki. Egész rally alatt velem volt, és a határaimig hajtott. Ezt a dobogót szeretném átadni az édesanyjának és az édesapjának, mert megígértem nekik, hogy érte viselem ezt a sisakot. Nagyon szépen köszönöm nekik. A szurkolók csodálatosak voltak, mint mindig itt Portugáliában, az autóban is érezni lehetett a támogatásukat. Emlékszem, felhívtam Craiget Svédország után, és mondtam neki, hogy milyen gyors volt, mire ő azt mondta, hogy „a fenébe, most rajtad van a nyomás!”. Nos Craig, visszatértem” – mondta Dano Sordo a verseny után.

Sordo két évet várt az újabb WRC második helyre, 2021-ben épp a Portugál Rallyn lett második, azóta öt alkalommal végzett a haramdik helyen, de előrébb nem tudott jutni Ebben a szezonban a Monte-Carlo Rallyn hetedik lett, Mexikóban ötödik, idei legjobbja volt a portugál második hely.

A Sordo által említett Svéd Rallyn Craig Breen szintén a második helyen ért célba.

Sordo
foto: Hyundai Motorsport GmbH

Friss