2024. március 29. 00:07

KezdőlapWRCLatvala szerint Rovanpera pénteken még a szombatinál is jobban vezetett

Latvala szerint Rovanpera pénteken még a szombatinál is jobban vezetett

-

Jari-Matti Latvala úgy érzi, hogy bár Kalle Rovanpera szombaton biztosította be első helyét a Portugál Rallyn, pénteken másodikként indulva még jobban vezetett. 

Nem jól indult a Portugál Rally a Toyotának, hiszen már az első napon kiállni kényszerült Takamoto Katsuta, míg Elfyn Evans nagy balesetet szenvedett, ugyanakkor Kalle Rovanpera napvégi első helye némi vígaszt jelentett. A címvédő pedig jól bírta a nyomást a folytatásban is és magabiztos előnnyel szerezte meg első idei győzelmét. 

“Nagyon elégedett vagyok Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen teljesítményével – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Portugál Rally végén. – Igazából már a csütörtöki shakedown után nagyon magabiztosak voltak az autóval, ezért tudtam, hogy nagyon gyors lesz a versenyen is. Pénteken másodikként rajtolva nem volt könnyű helyzetben. Csapatként nagyon nehéz pillanatokat éltünk át az első napon, mert Elfyn Evans hatalmasat esett, és Takamoto Katsuta is kiállni kényszerült generátor probléma miatt. Emiatt Kalléra nehezedett némi nyomás, de a rossz rajthelyük ellenére is vezetni tudtak este, szombaton délelőtt pedig verhetetlenek voltak. Taka pedig a Power Stage-en két pontot szerzett a csapat számára.” 

Rovanpera bár szombat délelőtt tette magabiztossá első helyét, Latvala szerint pénteken még jobban teljesített. 

“Szerintem Kalle pénteken még a szombatinál is jobban vezetett, mert nagyon rossz volt a rajthelye. A második rajtpozíció miatt alacsony volt minden pályán az autó tapadása, ennek ellenére már péntek este is vezetni tudott. Akkor csak bízni tudtam benne, hogy szombaton is jól tudnak versenyezni, de igazából a nyomás ellenére is nyugodtak tudtak maradni és elképesztő tempót mutattak. Később már csak abban bíztam, hogy az autóval nem lesz probléma és nem szednek össze defektet sem.” 

Kalle Rovanpera a győzelemmel 17 pont előnyre tett szert a bajnokságban Ott Tanak előtt, míg a Toyota 32 pontra növelte előnyét a Hyundai előtt.

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss