2024. március 28. 21:14

KezdőlapWRCSordo Rally2-es autóban érezte magát Rovanpera dominanciáját látva

Sordo Rally2-es autóban érezte magát Rovanpera dominanciáját látva

-

Kalle Rovanpera szinte oktatást tartott a Portugál Rallyn szombat délelőtt, Dani Sordo úgy érezte, hogy Rally2-es autóban ül látva finn riválisa fölényét. 

A Portugál Rallyt péntek este Kalle Rovanpera még 10.8 másodperc előnnyel vezette Dani Sordo előtt, a különbség azonban szombat délelőtt az ötszörösére nőtt, végül pedig 54.7 másodperc előnnyel nyert a címvédő. 

“Nagyon jól működött minden, jól alakult számunkra ez a verseny – mondta Kalle Rovanpera a futam végén. – Az autó nagyon jól fel lett készítve a Szardínián végzett teszt után és már az első szakaszon is jól működött. Később csak kis módosításokat kellett végezni, hogy jobbá váljon. A jó autó pedig önbizalmat is adott nekünk.” 

Rovanpera dominanciája különösen szombaton, az első szakaszon volt nyomasztó, amikor a 26.61 km-es Vieira do Minho szakaszon 12.8 másodperccel volt gyorsabb a második időt elérő Lappinál.  

“Éreztem, hogy jó időt tudunk elérni azon a szakaszon, ugyanakkor nem tudtam, hogy a többiek mennyire voltak gyorsak. Éreztem, hogy az autóból a maximumot hoztam ki azon a pályán, de mint mindenki mondta akkor, nagyon csúszós volt az út. Végül pedig valóban jó időt értünk el.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Amikor Dani Sordo meglátta finn riválisa eredményét, úgy érezte, hogy Rally2-es autóval teljesítette a pályát. 

“Amikor megláttam, hogy mekkora előnnyel zárt Kalle, úgy éreztem, hogy Rally2-es autóban ülök – mondta Dani Sordo. – Azt már korábban is tudtuk, hogy nagyszerűen vezet és hatalmas tehetség, amit tavaly már bizonyított. Tudtuk, hogy képes mindig picivel emelni a tempón.” 

Esapekka Lappi borzalmasnak írta le érzését, amikor meglátta Rovanpera fölényét. 

“Örültem, hogy sikerült egy jó eredménnyel zárni azt a szakaszt, mert nagyon rossz volt a tapadás, és jónak gondoltam az eredményt az adott körülmények között – Mondta Esapekka Lappi. – Aztán célba ért Kalle is, és mondta a navigátoromnak, hogy borzalmas érzés ennyire kikapni egy másik versenyzőtől. A kilométerenkénti csaknem egy másodperc különbség csak azt mutatja, hogy mennyire ügyesen vezet Kalle, és tudjuk, hogy hasonlóra mi nem leszünk képesek.” 

A 22 éves finn toyotás navigátora szerint pilótája már pénteken is jó teljesítményt nyújtott. 

“Szerintem már pénteken is nagyszerűen vezetett Kalle. – mondta Jonne Halttunen. – A rajtpozíciók miatt relatíve nagy volt a hátrányunk, ennek ellenére vezettünk péntek este. Talán hihetetlennek tűnik, de az egész verseny során egyszer sem volt necces pillanatunk, ellentétben a Mexikó Rallyval, ahol sokszor csak szerencsénk volt, hogy az úton maradtunk. Ezúttal nagyon precízen és hiba nélkül vezetett Kalle.” 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss