2024. április 19. 20:56

KezdőlapWRCA Hyundai felgyorsítja a fejlesztést Rovanpera oktatása után

A Hyundai felgyorsítja a fejlesztést Rovanpera oktatása után

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke bár elégedett a Portugál Rallyn elért kettős dobogós eredménnyel, azonban a fejlesztések felgyorsítását szorgalmazza. 

A Hyundai kettős dobogós eredményt ért el a Portugál Rallyn, miután Dani Sordo a második, Esapekka Lappi pedig harmadik helyen zárt, azonban a versenyt Kalle Rovanpera nyerte a Toyotával, aki különösen szombat délelőtt teljesen más dimenzióban autózott, mint riválisai. 

Cyril Abiteboul szerint a Hyundai i20 N Rally1 elég jó autó, de Kalle Rovanpera szombati dominanciája megmutatta, hogy van még mit javítani az autón, és ezt minél előbb el is kell végeznie csapatának. 

“Az autónk elég jó – mondta a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a WRC hivatalos oldalának. – Ugyanakkor Kalle Rovanpera, akiről jól tudjuk, hogy mennyire gyors versenyző, szombaton olyan tempót mutatott be, amit mi nem tudtunk megközelíteni. A látott nagy tempó különbség miatt pedig nem lehetek teljesen elégedett az autóval. Valahogy kell találnunk 2-3 tizedmásodperc gyorsulást kilométerenként, ami egyáltalán nem könnyű. Van néhány ötletünk a gyorsulás megoldására, dés most ezeket a fejlesztéseket fel kell gyorsítanunk.” 

Abiteboul ugyanakkor elégedett Dani Sordo és Esapekka Lappi teljesítményével. 

“Dani időnként nagyszerűen teljesített Portugáliában. És pont ez az a Dani Sordo, akit nagyon tudunk szeretni és nagyon elégedettek tudunk vele lenni. Biztonságosan, ésszerűen vezetve ért célba. Esapekka hasonlóan jól teljesített, látszik, hogy egyre otthonosabban érzi magát az autóban, nagyon stabil teljesítményt nyújtott.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss