2024. március 29. 10:43

KezdőlapWRCLappi tudja, hogy miért maradt el a Hyundai csapata a Toyotától Portugáliában

Lappi tudja, hogy miért maradt el a Hyundai csapata a Toyotától Portugáliában

-

Esapekka Lappi bár a Horvát Rally után Portugáliában is dobogón tudott zárni, egyáltalán nem volt elégedett az autó gyorsaságával. 

Esapekka Lappi sorozatban másodszor tudott a Hyundai versenyzőjeként dobogóra állni, hiszen Horvátország után Portugáliában is harmadik lett. A finn versenyző szerint azonban még van mit fejleszteni az autón azért, hogy versenyképesebb legyen a Toyotával szemben. 

“Elégedett vagyok a harmadik helyezéssel, de nagyon kiábrándító volt a tempónk Kalle Rovanperával szemben. – mondta Esapekka Lappi a Portugál Rally után. – Kalle még pénteken, amikor másodikként rajtolt is hasonló időket teljesített, mint mi, szombaton pedig hatalmas fölényben volt. Csalódás látni egy rivális csapat ilyen tempóját, de ez azt is mutatja, hogy van még mit tennünk csapatként, hogy jobban versenyképesebbek legyünk. Azt hiszem, hogy tapadás terén kell még javulnunk.” 

Lappi öt verseny után a hatodik helyen áll a bajnokságban.

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss