2024. április 19. 22:25

KezdőlapWRCA Hyundai Motorsport változtat sok éves taktikáján

A Hyundai Motorsport változtat sok éves taktikáján

-

A Hyundai Motorsport évek óta két állandó és két egymást váltó versenyzővel vesz részt a Rally Világbajnokság futamain, Craig Breen halála után azonban változtatni készül ezen a gyártó. 

A Hyundai Motorsport 2018 óta követi azt a taktikát, hogy két állandó, teljes szezont teljesítő versenyző mellett a harmadik autót felváltva vezeti két versenyző. 

Idén Thierry Neuville és Esapekka Lappi megy teljes évet, míg a harmadik autót Dani Sordo és Craig Breen felváltva vezette volna. 

A 33 éves korában tesztbalesetben egy hónapja elhunyt ír versenyző tragédiája után a koreai csapat Horvátországban csak két autóval állt rajthoz, majd Portugáliában és Szardínián is Sordo ülhet, ülhetett az I20 N Rally1-be. 

A csapat megerősítette, hogy a spanyol versenyző továbbra is csak egyes versenyeken áll rajthoz idén, a jövőt nézve pedig egy olyan harmadik versenyzőt keresnek, aki egész évben a harmadik autóban tud ülni. 

Fotó: Hyundai Motorsport

“Megerősíthetem, hogy Dani Sordo programja nem változott, folytatja részmunkaidős szezonját – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke az Autosport.com oldalnak. – Az biztos, hogy Portugália után Szardínián is rajthoz áll, de a többi versenyről még nem döntöttünk. Azonban már nemcsak az idei bajnokságon, hanem a jövőn is gondolkozunk. Megbeszéljük a jövőbeni célokat, majd ezt követően döntünk versenyzőinkről. Szeretnénk olyan csapatfelállást kialakítani, mely állandó lehetne.” 

Abiteboul szerint a csapat fiatal versenyző szerződtetésén is gondolkozik, de Kris Meeke is elképzelhető harmadik pilótaként. 

“Bizonyos esetekben előfordulhat Kris Meeke leigazolása is, de más forgatókönyvek is léteznek. Valóban hosszútávra szeretnénk egy állandó versenyzőt. A csapatfelállás kialakításában a Hyundai koreai központja is részt vesz. Tudjuk, hogy egy Rally2-es autóval versenyző fiatal pilóta nehezen tud átállni a Rally1-es autó megfelelő vezetésére, ezért ezt a szempontot is figyelembe vesszük.” 

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss