2024. április 25. 17:37

KezdőlapWRCJövőre is WRC futam lesz a Portugál Rally

Jövőre is WRC futam lesz a Portugál Rally

-

A Portugál Rally 2024-ben is a WRC naptárban lesz, miután sikeresen megállapodott egymással a versenyszervezője és a WRC Promóter. A murvás verseny pedig jó eséllyel pályázik a 2025-ös WRC futamrendezésre is. 

A WRC Promóter és a Portugál Rally szervezője szerződést kötött a 2024-es szezonra is az idei sikeres futam után, melyet nagyjából 300 000 szurkoló követett a pályák szélén. 

A portugál WRC futam a legnagyobb sporteseménynek számít az országban, és jelentős haszonnal járul hozzá annak gazdaságához. 

“A szerződés aláírása bizonyítja, hogy a WRC Promóter elégedett az elvégzett munkánkkal és elismerése, hogy valóban az egyik legegyedibb versenyt hozzuk létre.” – mondta Carlos Barbosa, a Portugál Autósport Szövetség elnöke.

“Az idei verseny ismét emlékeztetett bennünket arra, hogy a rallysport milyen komoly szerepet játszik Portugáliában és a régióban. – mondta Jona Siebel, a WRC Promóter ügyvezető igazgatója. – Hangos szurkolók és látványos gyorsasági szakaszok voltak az idei versenyen, a vendégszeretet pedig kiemelkedő volt mindenhol, ahol a hétvége során megfordultunk.” 

Friss