2024. április 27. 01:18

KezdőlapWRCMég Lappi sem érti miként fordulhatott ez elő

Még Lappi sem érti miként fordulhatott ez elő

-

Dani Sordo második, míg Esapekka Lappi harmadik helyen zárt a Portugál Rallyn, a finn média szerint pedig a finn versenyzőnek kellett volna másodiknak célba érni, legalábbis a Hyundai íratlan szabályai szerint. 

A Hyundai csapatánál létezik egy íratlan szabály, mely szerint annak a versenyzőnek kell több pontot szereznie egy versenyen, akinek nagyobb esélye van a vb címre. 

A koreai csapat pedig alkalmazni is készült ezt, hogy Thierry Neuville szerezhesse meg a második helyet, azonban ezt végül a belga versenyző autójának turbó problémája lehetetlenné tette. 

Esapekka Lappi javára még mindig kérhette volna a Hyundai, hogy Sordo lassítson le, mivel a finn versenyző egész szezont, míg a spanyol pilóta csak rész szezont teljesít idén. 

A Rallit.fi oldal meg is kérdezte Lappit, hogy miként fordulhatott elő, hogy Sordo lett a második. 

“Ha, ha – nevetett fel Lappi a kérdésre. – Ez jó kérdés, nem tudok erre válaszolni. Nyilván lehet erről az ügyről beszélni, de erre én nem tudok válaszolni.” 

Esapekka Lappi a második helyezéssel 3 ponttal többet gyűjthetett volna, és hátránya 16 pont lenne Neuville mögött a bajnokság hatodik helyén. 

Friss