2024. április 19. 08:49

KezdőlapWRCNeuville egész hétvégén küzdött az autóval Portugáliában

Neuville egész hétvégén küzdött az autóval Portugáliában

-

Thierry Neuville Portugáliában a győzelemért szeretett volna harcolni, majd ez változott a második helyre, a turbó probléma után pedig az ötödik helynek is örülhetett. 

Thierry Neuville az első napot még a harmadik helyen zárta Portugáliában, azonban hátránya már ekkor 26 másodperc volt az élen álló Kalle Rovanpera mögött. Szombaton bár a vb címvédő elhúzott az élen, a Hyundai belga versenyző első napi 16 másodperces hátrányát 11.1 másodpercre csökkentette Dani Sordo mögött, és a Hyundai már csapatutasításra készült, hogy Neuville a második helyen zárjon, azonban vasárnap turbó problémája lett a Hyundainak, így végül az ötödik helyen zárt a belga pilóta. 

“Vasárnap reggel már az első szakasz előtt erőtlenné vált az autó és tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz teljesíteni a négy gyorsaságit, ha egyáltalán sikerül célba érni – mondta Thierry Neuville. – Végül sikerült célba érni az ötödik helyen. A szezon ugyan még az első felénél jár, de a horvát és portugál verseny komoly csapás volt számunkra. Még a második hely is nagyon jó lett volna, ugyanakkor az autóval egész versenyen csak küzdöttem. Szardínián ismét a győzelmet célozzuk meg és bízunk benne, hogy sikerül legyőzni a Toyotát.” 

Thierry Neuville öt verseny után a vb pontverseny ötödik helyén áll 30 pont hátránnyal.

Fotó: Hyundai Motorsport

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss