2024. április 24. 03:40

KezdőlapWRCSolberg nem bánja a gumiégetést, de már tudja, hogy hibázott

Solberg nem bánja a gumiégetést, de már tudja, hogy hibázott

-

Oliver Solberg a szurkolókat szerette volna szórakoztatni a szombat esti szuperspeciál végén bemutatott körzőzéssel, azonban végül emiatt elvesztette a Portugál Rallyt, mivel a felügyelők 1 perc büntetéssel jutalmazták a mutatványt. A svéd versenyző nem bánja tettét. 

Oliver Solberg a szombat esti gumiégetés után kapott 1 perc büntetés után 1.2 másodperccel kikapott Gus Greensmithtől és a Portugál Rally WRC2-es mezőnyének második helyén zárt. 

“El vagyok keseredve a vereség miatt, már tudom, hogy nem kellett volna körzőznöm, de nem bánom, hogy megpróbáltam a szurkolóknak egy kis plusz élményt nyújtani – mondta Oliver Solberg a Rallit.fi oldalnak. – Korábban nem tudtam, hogy ezzel szabályt szegek, most már eszembe jutott, hogy korábban voltak pénzbüntetések ilyen miatt. Ogier is kapott büntetést tavaly. Eszembe sem jutott, hogy ilyen súlyos időbüntetést is lehet kapni. Elfogadom a felügyelők döntését, a szabályokat valóban be kell tartani.” 

A Portugál Rally után Ott Tanak, Kalle Rovanpera, Esapekka Lappi és  Gus Greensmith is túlzónak érezte Petter Solberg fiának büntetését, Rovanpera pedig megkérte az FIA-t, hogy változtasson a szabályon. 

Solberg uralta a portugál versenyen a WRC2-es kategóriát, amit jól mutat, hogy az 1 perces büntetés ellenére is csaknem nyerni tudott. 

“Nagyon jó volt Portugáliában az autó beállítása, jól működtek a gumik is. Sikerült szép előnyre szert tenni és szinte már kezünkben volt a győzelem. Jó hír, hogy a verseny előtt 10 pont volt a hátrányunk Yohan Rossel mögött, most pedig csak egy. Ez mindenképp pozitív.” 

A WRC2-es bajnokságot Rossel vezeti Solberg előtt, míg Gus Greensmith a harmadik 3 pont hátránnyal. Mindhárman három versenyt teljesítettek a bajnokság értékelésében. 

Friss