2024. április 26. 12:16

KezdőlapWRCSuninen lehet Sordo váltótársa a szezon későbbi részében?

Suninen lehet Sordo váltótársa a szezon későbbi részében?

-

Dani Sordo nem minden versenyen fog úgy sem indulni az idei WRC szezonban, hogy Craig Breen tragédiája miatt nincs váltótársa a harmadik Rally1-es Hyundaiban. A lehetséges váltótársak egyike pedig Teemu Suninen lehet. 

A Hyundai Motorsportnál idén Dani Sordo és Craig Breen felváltva vezette volna a harmadik Rally1-es Hyundait Thierry Neuville és Esapekka Lappi mellett. Az ír pilóta azonban a Horvát Rally előtti teszten tragikus balesetet szenvedett, ami után a koreai gyártó a horvát versenyen két autóval állt rajthoz, míg Portugáliában Sordo ült a harmadik autóba, és ugyanez lesz a helyzet a Szardínia Rallyn is. 

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elmondta, hogy Craig Breen halála után sem változik Dani Sordo programja és továbbra is részmunkaidőben fog vezetni. Azokra a versenyekre azonban, ahol a spanyol versenyző nem indul valaki mást kell találni, aki képes lehet a Rally1-es autóval jól teljesíteni. 

Az egyik lehetséges pilóta pedig Teemu Suninen, aki különösen a gyors versenyeken lehet képes jól vezetni. A finn versenyző menedzsere, Timo Jouhki pedig már tárgyal is a csapat vezetőségével. 

“Timo valószínűleg már megkereste a csapatvezetést, de egyelőre nincs információm a beszélgetésről – mondta Teemu Suninen a Rallit.fi oldalnak. – A Portugál Rally idején én a saját versenyemmel voltam elfoglalva és nem beszéltem a csapattal a Rally1-es autó lehetőségéről. Ha lehetőséget kapnék, azt hiszem, hogy Finnországban és Észtországban lenne esélyem jól teljesíteni és a versenyek előtt tesztelni is lenne időm. Remélhetőleg hamarosan döntés születik.” 

A finn pilóta a hétvégi Portugál Rallyn a WRC2 ötödik helyén zárt egy defekt miatt. 

“A jelenlegi WRC2-es mezőny nagyon magas szintet képvisel, és nem fér bele egyetlen hiba sem, ha jó eredményt szeretnél elérni. A defekt után teljesen elveszett minden esélyünk a győzelemre, utána pedig már óvatosabban vezettem.” 

Suninen a Svéd Rallyn hatodik helyen ért célba, majd a portugál ötödik hely után Szardínián célozhatja meg első idei dobogós eredményét. 

Friss