2024. április 23. 20:33

KezdőlapWRCA WRC nem szeretne MotoGP vagy Forma-1 lenni

A WRC nem szeretne MotoGP vagy Forma-1 lenni

-

A WRC Promóter megerősítette, hogy továbbra is 14 versenyből álló naptár összetételén dolgozik, ez a szám pedig hosszú időre állandó is maradna. 

Javában zajlik a munka a 2024-es WRC naptár összetételén, melyben a WRC Promóter 14 futamot szeretne. A tervek már az idei szezon során is 14 futamról szóltak, azonban Szaúd-Arábiát nem sikerült a naptárba tenni. 

“Célunk a 14 versenyből álló naptár kialakítása, valamint, hogy ezt a számot középhosszú távon fenn is tudjuk tartani – mondta Simon Larkin, a WRC Prómóter versenyekért felelős igazgatója az Autosport.com oldalnak. – Azt gondolom, ez a szám megfelelő lenne mindenkinek, ha tesztelésről, logisztikáról és szállításról van szó. Nem szeretnénk MotoGP vagy Forma-1 lenni, mely évről évre egyre több versenyt tesz a naptárba. A 14 verseny mindegyikének egy külön fejezetnek kell lennie a bajnokságban egyedi futamokkal. Most jó esély mutatkozik a közel-keleti WRC futam megrendezésére 2024-ben, azt hiszem egy sivatagi stílusú verseny nagyon hiányzik a bajnokságból.” 

Néhány versenyt már most is lehet tudni a jövő évi naptárból, mely a Monte-Carlo Rallyval kezdődik, és helyet kap biztosan Svédország, a görög Akropolisz Rally, a kenyai Szafari Rally, a Közép-Európa Rally, Szardínia, Chile, de várhatóan marad Finnország és Japán is. Azt is lehet tudni, hogy a lett Liepaja Rally jövőre már WRC-nek adhat otthont, és Észtország helyett kerül a naptárba. 

Jelenleg Horvátország helye még nem biztosított, de a WRC Promóter mindenképp szeretné megtartani több éven át a versenyt. 

Mexikó helye azonban Amerikától függ, mivel a tervek szerint maximum két amerikai verseny szerepelne a sorozatban, Chile pedig érvényes szerződéssel rendelkezik 2024-re, így, ha az Amerikai Egyesült Államok a naptárba kerül, akkor azt Mexikó kárára teszi. 

Larkin azonban egyértelművé tette, hogy az amerikai WRC futam kizárólag akkor kerülhetne a sorozatba, ha jó esély mutatkozik egy kifogástalan rally megrendezésére. 

Továbbra is terítéken van a brit vb futam megrendezése, a szervezőknek pedig a hónap végéig kellene előteremteni a kellő 3 millió angolfont támogatást. 

Friss