2024. április 20. 08:39

KezdőlapWRCHalttunen: Sokszor nehezebb biztonságosan vezetni, mint a határokat feszegetni

Halttunen: Sokszor nehezebb biztonságosan vezetni, mint a határokat feszegetni

-

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen Portugáliában nagy előnnyel nyert, azonban vasárnap sokszor magukra ijesztettek, pedig akkor már nem is siettek. 

Kalle Rovanpera és Jonne Halttunen első idei győzelmüket szerezték Portugáliában, megszakítva egy fél éves nyeretlenségi sorozatot. 

A tavalyi világbajnok navigátor szerint korábban sem nyújtottak rossz teljesítményt, csak valami hátráltató tényező mindig akadt. 

“A Monte második helyével jól indult a szezon, ugyanakkor Svédországban egy szakaszon fél percet vesztettünk és végül 26 másodperc hátránnyal zártunk – mondta Jonne Halttunen a Rallit.fi oldalnak. – Mexikóban az első napi rajthelyünk miatt nem tudtunk elég gyorsak lenni, míjd Horvátországban már elég jó teljesítményt nyújtottunk, de Sébastien Ogier nagyon gyors volt, és egy szakaszon defektünk is lett. Nem érzem úgy, hogy a szezon első futamain rosszul teljesítettünk volna, egyszerűen csak mindig akadt valami.”  

Portugáliában azonban minden összeállt. 

“Kalle számára nagyon fontos, hogy otthon érezze magát az autóban, és hogy úgy érezze, teljes mértékben irányítja az autót. Portugáliában pont ez volt a helyzet és meg is lett az eredménye, Kalle szárnyalt a szakaszokon, és egész hétvégén egyetlen rizikós pillanatunk sem volt. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy az autó kiváló volt.” 

Vasárnap már kényelmes előnnyel kezdhette a napot a világbajnok páros, és pont ez okozott nehézségeket. 

“A biztonságos vezetés sokszor nehezebb, mint a határokat feszegetni. Mindketten sokat káromkodtunk a vasárnapi szakaszok végén, mert sokszor magunkra ijesztettünk csak azért, mert nem a saját ritmusunkban vezettünk.” 

A finn páros végül nyert és a bajnokságban 17 pontos előnyre tett szert. 

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss