2024. április 26. 13:48

KezdőlapWRCEgyre több versenyzőt hoznak hírbe a Hyundaijal

Egyre több versenyzőt hoznak hírbe a Hyundaijal

-

Nem szokványos, hogy egy sorozat még a feléhez sem érve máris hangos lesz az átigazolások miatt, a Hyundaijal kapcsolatban azonban Craig Breen tragédiája ezt a helyzetet idézte elő. 

A Hyundai Motorsport gőzerővel keres egy versenyzőt, aki már idén csatlakozva a csapathoz képes lenne Dani Sordo váltótársa lenni, és vezetni tudná a harmadik Hyundai i20 N Rally1-et, ahol a spanyol versenyző nem kíván indulni. 

Az eredeti tervek szerint idén Thierry Neuville és Esapekka Lappi mellett felváltva indulhatott volna Dai Sordo és Craig Breen. Az ír versenyző tragikus horvát tesztbalesete után azonban váltótárs nélkül maradt Sordo. 

A 40 éves spanyol versenyző biztosan indul Szardínián, valamint nagy valószínűséggel Kenyában is, ugyanakkor Észtországban és Finnországban jó eséllyel nem áll rajthoz. 

A lehetséges váltótársak listáján szerepel a hírek szerint Kris Meeke, aki átvette Craig Breen portugál programját, és a portugál Hyundai csapatával indul a helyi bajnokságban. Az északír versenyző rajthoz állt a Portugál Rallyn is, és mellette tért vissza James Fulton, Craig Breen korábbi navigátora is. 

A listán szerepel továbbá Teemu Suninen, akinek WRC-vel már van tapasztalata, és jelenleg a koreai gyártó WRC2-es csapatával versenyez. 

Andreas Mikkelsen visszatérése is napirendre került ismét a Hyundaihoz, aki a télen már tágyalt a csapattal egy részmunkaidős szezonról, azonban végül Esapekka Lappi és Breen leigazolása mellett döntött a koreai gyártó, és csupán egy üzenetben értesítette erről a norvég versenyzőt. 

A Hyundai csapatvezetője, Cyril Abiteboul elárulta, hogy egy olyan versenyzőt szeretnének leigazolni, akivel hosszú távra tudnának tervezni, ebbe illene Suninen, valamint Emil Lindholm is. 

A WRC2 címvédője azonban korábban még nem versenyzett topkategóriás autóval, ami mindenképp hátrány Suninennel szemben. 

Elképzelhető, hogy a Hyundai bejelentéséig még néhány névvel bővül majd a lista. 

Friss