2024. április 25. 23:47

KezdőlapWRCRovanpera győzelemmel debütált a Formula Drift sorozatban

Rovanpera győzelemmel debütált a Formula Drift sorozatban

-

A Portugál Rallyn elért győzelem után Kalle Rovanpera nyerni tudott a Formula Drift japán versenyén is, melyen először indult a sorozatban. 

Kalle Rovanpera a Portugáliában elért WRC futamgyőzelem után Japánba is győzelmi reményekkel érkezett annak ellenére, hogy első Formula Drift versenyén állt rajthoz és először vezette a Toyota GR Corolla drift autót is. 

A 2022-es rally világbajnok pedig el is tudta érni a győzelmet, a döntőben Masanori Kohashit legyőzve, aki a döntő ütközetben egyszer hibázott is és kicsúszott a pályáról, míg Rovanpera nem vétett hibát. 

“Nagyszerű érzés nyerni – mondta Kalle Rovanpera. – Először indulta drift versenyen Japánban, ezért nagy kihívás volt, de az autó kiválóan működött, a csapat nagyszerű munkát végzett.” 

A finn pilóta hamarosan már elkezdi a négy versenyből álló Drift Masters programját Európában, ennek ellenére nem tartja kizártnak, hogy még idén visszatérjen a japán Formula Drift sorozatba is. 

“Sokat fogok rallyversenyeken és drifteken is indulni Európában idén, de nem zárom ki, hogy visszatudok térni a japán sorozatba is. Ez még a jövőtől függ, de örülnék, ha indulhatnék még ebben a sorozatban.” 

Friss